La Direcció General de la SGAE i els seus més de 400 treballadors dins i fora d'Espanya desenvolupen un model de gestió col·lectiva caracteritzat per la transparència, l'eficiència i la internacionalització per fer efectius els drets d'autor en el nou entorn digital global.
Segons aquest model, cada vegada que una de les obres dels nostres socis és utilitzada comercialment, el seu autor percep una remuneració. Per això, a la SGAE emetem llicències no exclusives als usuaris de les obres dramàtiques, audiovisuals i musicals, percebem les remuneracions fixades per la seva explotació i les repartim entre els autors i editors, descomptant-ne exclusivament les despeses derivades d'aquesta gestió.
Així, són clients de la SGAE o usuaris dels nostres repertoris: companyies tecnològiques líders, cadenes de televisió i emissores de ràdio; sales de cine, teatres, auditoris; locals d'oci nocturn, restaurants, cafeteries, etcètera.
Per determinar l'import que correspon a cada soci, cal recórrer a sistemes d'informació complexos com eines informàtiques que accedeixen als programes confeccionats pels usuaris i que reflecteixen les obres utilitzades (televisió, cine, espectacles, concerts, vendes de música) o els sondejos (en centenars d'emissores de ràdio, discoteques i establiments anàlegs).