QUÈ FEM I PER QUÈ HO FEM?
Missió

La Societat General d'Autors i Editors (SGAE) és una entitat privada dedicada a la defensa i gestió col·lectiva dels drets de propietat intel·lectual dels seus més de 100.000 socis. Dins del col·lectiu dels creadors, 99.369 són músics de tots els gèneres i estils, 11.143 són autors d'obres audiovisuals –argumentistes, guionistes i directors-, i 9.635 són dramaturgs i coreògrafs .
La SGAE, activa des del 1899, administra actualment un repertori superior als deu milions d'obres musicals, dramàtiques, coreogràfiques i audiovisuals. Tal com estableix la Llei de propietat intel·lectual, la SGAE té encomanada la defensa i gestió dels drets de les obres dels seus socis, autors i editors. Per això, la nostra missió fonamental és protegir i repartir la remuneració dels nostres associats per la utilització comercial de les seves obres (comunicació pública, reproducció, distribució, transformació i còpia privada) i la gestió de llicències entre els clients per al seu ús. Aquesta tasca no només benefici els nostres socis, sinó que contribueix a la protecció del riquíssim patrimoni cultural que suposa el nostre repertori.
La nostra tasca també és útil per als consumidors culturals, als quals facilitem l'accés a les obres protegides de manera segura i jurídicament viable.

COM FUNCIONEM
El model
  • 421TREBALLADORS EN TOTAL
  • 300ACORDS DE RECIPROCITAT
  • 220TERRITORIS
  • 168SOCIETATS D’AUTOR
  • +80MILIONS D’OBRES AL NOSTRE REPERTORI

La Direcció General de la SGAE i els seus més de 400 treballadors dins i fora d'Espanya desenvolupen un model de gestió col·lectiva caracteritzat per la transparència, l'eficiència i la internacionalització per fer efectius els drets d'autor en el nou entorn digital global.

Segons aquest model, cada vegada que una de les obres dels nostres socis és utilitzada comercialment, el seu autor percep una remuneració. Per això, a la SGAE emetem llicències no exclusives als usuaris de les obres dramàtiques, audiovisuals i musicals, percebem les remuneracions fixades per la seva explotació i les repartim entre els autors i editors, descomptant-ne exclusivament les despeses derivades d'aquesta gestió.

Així, són clients de la SGAE o usuaris dels nostres repertoris: companyies tecnològiques líders, cadenes de televisió i emissores de ràdio; sales de cine, teatres, auditoris; locals d'oci nocturn, restaurants, cafeteries, etcètera.

Per determinar l'import que correspon a cada soci, cal recórrer a sistemes d'informació complexos com eines informàtiques que accedeixen als programes confeccionats pels usuaris i que reflecteixen les obres utilitzades (televisió, cine, espectacles, concerts, vendes de música) o els sondejos (en centenars d'emissores de ràdio, discoteques i establiments anàlegs).


    No et perdis la nostra newsletter

    T'enviarem com a molt un mail a la setmana i no compartirem la teva adreça de mail amb tercers.