Registra les teves obres

Per poder abonar-te els drets que et corresponen per la utilització de les teves obres musicals (composicions musicals amb lletra o sense, acudits, esquetxos, poesia escenificada, cançons creades expressament per a obres audiovisuals, etc.) és essencial que les tinguis registrades a la nostra societat.

Si no has registrat mai una obra a la SGAE

Si t'estàs fent soci de la SGAE, has de registrar les teves obres emplenant l'imprès de declaració de registre corresponent (amb la teva firma original no escanejada) que et presentem a continuació:

Si no pots aportar partitures, posem a la teva disposició un servei de transcripció de les teves obres musicals a partitures. Sol·licita'n informació.

RECORDA:

Abans d'emplenar la Declaració de registre d'obra llegeix atentament la guia que et facilitem. En tots els registres d'obra caldrà que s'hi facin constar:

  • Les signatures de tots els autors de l'obra.
  • La data i el lloc del registre.
  • El nom i l'adreça de la persona que presenta el registre.
  • En el cas d'obres amb música i letra, per defecte i tret de pacte en sentit contrari, la nostra entitat aplica el 50% per a la part musical i el 50% per a la part literària.

* Tota aquesta documentació has de lliurar-la a la Seu Territorial SGAE més propera o, si ho prefereixes, enviar-la per correu postal a

Documentació Obres: C/ Fernando VI, 4 - 28004 Madrid.

Si ja has registrat obres a la SGAE

Si ja ets soci de la SGAE, pots registrar les teves obres on-line, a través de l'apartat "Registra les teve obres" de la nostra Zona privada: 'Socis en línia', o emplenant l'imprés de declaració de registre (en trobaràs les indicacions a l'apartat anterior).

Informació per a arranjadors/adaptadors

Si ets arranjador/adaptador musical i vols realitzar una composició musical sobre un text preexistent d'un altre autor, o vols registrar una obra literària tipus esquetx, monòleg, acudit escenificat…, o un tema incorporat en un anunci publicitari, compons música electrònica, etc., no deixis de consultar l'apartat del nostre web "Casos particulars Obra Musical".

Modificació d'obra registrada

Per modificar una obra registrada prèviament, tots els titulars que figuren en el registre actual han d'emplenar i signar l'imprès de sol·licitud de modificació de registre d'obra i registrar el nou repartiment de drets:

Si el que busques és la protecció legal de la teva obra, t'aconsellem que també la registris al Registre de la Propietat Intel·lectual. No obstant això, la nostra entitat també proporciona aquest servei a través de la Secretaria General per un import equivalent a les taxes d'aquest registre. I recorda que sempre pots adreçar-te a l'apartat del nostre web "La SGAE respon" en cas de dubte o consulta.

És fonamental que mantinguis actualitzat el teu repertori d'obres registrades.

Pots consultar la relació de les obres musicals que ja tens registrades clicant aquí.

​​​​​​​​​

El Premi SGAE de Teatre Infantil de la Fundació SGAE ha donat suport al meu camí en el teatre per a la infància i la joventut

Itziar PascualGuanyadora del XVI Premi SGAE de Teatre Infantil 2015