ELS SOCIS
El motor de la cultura

Ets el motor de la nostra cultura. Per això, treballem perquè la teva activitat creativa sigui valorada justament:


- Garantim la protecció de la teva obra i ens comprometem a un repartiment just i transparent dels teus drets d’autor.
- Et donem un cop de mà amb el nostre programa social i assistencial.
- Posem a la teva disposició una formació de qualitat, convocatòries, ajudes econòmiques per a projectes culturals i molts avantatges més.


Estem preparats per ajudar-te a gestionar, promocionar i difondre les teves obres creatives a través de les nostres 12 seus nacionals, 5 d’internacionals i acords de reciprocitat amb més de 140 entitats de gestió estrangeres.

Ets nou?

Més de 100.000 creadors (directors, guionistes, compositors, lletristes, dramaturgs, coreògrafs, mims…) i editors musicals, distribuïts arreu del món, ja ens han confiat la gestió dels seus drets d’autor tant en l’àmbit nacional com internacional. Uneix-te a nosaltres i beneficia’t de la nostra gestió i els nostres avantatges.

Ja ets soci

Si ja ets soci, accedeix al teu espai personal Socis en línia per registrar les teves obres noves, actualitzar les dades i estar informat sobre tots els aspectes relacionats amb la gestió dels teus drets.
Si encara no ets Soci en línia ACTIVA ARA EL TEU COMPTE.

GESTIONA ELS TEUS DRETS
Registra les teves obres

Per poder abonar-te els drets que et corresponen per la utilització de les teves obres, és essencial que les tinguis registrades a la nostra societat

Registra les teves obres

Per poder abonar-te els drets que et corresponen per la utilització de les teves obres musicals ( composicions musicals amb lletra o sense, acudits, esquetxos, poesia escenificada, cançons creades expressament per a obres audiovisuals, etc. ) és essencial que les tinguis registrades a la nostra societat.

Si no has registrat mai una obra a la SGAE

Si t'estàs fent soci de la SGAE, has de registrar les teves obres emplenant l'imprès de declaració de registre corresponent (amb la teva firma original no escanejada) que et presentem a continuació:

RECORDA:

Abans d'emplenar la Declaració de registre d'obra llegeix atentament la guia que et facilitem. En tots els registres d'obra caldrà que s'hi facin constar:

 • Les signatures de tots els autors de l'obra.
 • La data i el lloc del registre.
 • El nom i l'adreça de la persona que presenta el registre .
 • En el cas d'obres amb música i letra, per defecte i tret de pacte en sentit contrari, la nostra entitat aplica el 50% per a la part musical i el 50% per a la part literària.

* Tota aquesta documentació has de lliurar-la a la Seu Territorial SGAE més propera o, si ho prefereixes, enviar-la per correu postal a

Documentació Obres: C/ Fernando VI, 4 - 28004 Madrid.

Si ja has registrat obres a la SGAE

Si ja ets soci de la SGAE, pots registrar les teves obres on-line, a través de l'apartat "Registra les teve obres" de la nostra Zona privada: 'Socis en línia', o emplenant l'imprés de declaració de registre (en trobaràs les indicacions a l'apartat anterior).

Informació per a arranjadors/adaptadors

Si ets arranjador/adaptador musical i vols realitzar una composició musical sobre un text preexistent d'un altre autor, o vols registrar una obra literària tipus esquetx, monòleg, acudit escenificat…, o un tema incorporat en un anunci publicitari, compons música electrònica, etc., no deixis de consultar l'apartat del nostre web " Casos particulars Obra Musical ".

Procediment de registre d'arranjaments d'obres de domini públic

Des de juny de 2020 funciona un nou procediment de registre d'arranjaments d'obres de domini públic que ofereix més control i rigor, i garanteix el treball dels autors simfònics. Pots consultar-lo a " Casos particulars Obra Musical ".

Modificació d'obra registrada

Per modificar una obra registrada prèviament, tots els titulars que figuren en el registre actual han d'emplenar i signar l'imprès de sol·licitud de modificació de registre d'obra i registrar el nou repartiment de drets:

I recorda que sempre pots adreçar-te a l'apartat del nostre web "La SGAE respon" en cas de dubte o consulta.

És fonamental que mantinguis actualitzat el teu repertori d'obres registrades.

Pots consultar la relació de les obres musicals que ja tens registrades clicant aquí.

Registra les teves obres audiovisuals

Per poder abonar-te els drets que et corresponen per la utilització de les teves obres audiovisuals ( llargmetratges, curtmetratges, documentals, sèries d'animació, sèries de TV i docudrames), és essencial que les tinguis registrades a la nostra societat. Pots registrar les teves obres en línia, a través de l'apartat "Registra les teves obres" de la nostra  Zona privada: 'Socis en línia', o emplenant l'imprès de declaració de registre corresponent:

Si no tens l'Acrobat Reader, descarrega'l de franc clicant aquí.

En el cas que siguis creador de la música original de l'obra audiovisual, has de registrar-la com a obra musical aquí i a més proporcionar-nos-en el cue sheet.

I tot i que no és imprescindible, sí que et recomanem que ens proporcionis, si escau, una còpia del contracte de producció audiovisual que hagis signat.

* Tota aquesta documentació l'has de lliurar a la seu territorial de la SGAE que tinguis més a prop o, si ho prefereixes, enviar-la per correu postal a Documentació Obres:

C/ Fernando VI, 4 - 28004 Madrid.

ÉS FONAMENTAL QUE MANTINGUIS ACTUALITZAT EL TEU REPERTORI D'OBRES REGISTRADES

Pots consultar la relació de les obres audiovisuals que ja tens registrades clicant aquí.

I recorda que sempre pots adreçar-te a l'apartat del nostre web "La SGAE respon" en cas de dubte o consulta.

Registra les teves obres d'arts escèniques

Per poder abonar-te els drets que et corresponen per la utilització de les teves obres dramàtiques i/o coreogràfiques , és imprescindible que les tinguis registrades a la nostra societat. Pots registrar les teves obres en línia, a través de l'apartat "Registra les teves obres" de la nostra Zona privada: 'Socis en línia', o emplenant l'imprès de registre corresponent que et facilitem a continuació:

Si no tens l'Acrobat Reader, descarrega'l de franc clicant aquí.

* Tota aquesta documentació has de lliurar-la a la seu territorial SGAE que tinguis més a prop o, si ho prefereixes, enviar-la per correu postal a Documentació Obres:

C/ Fernando VI, 4 - 28004 Madrid.

RECORDA:

Si vols registrar una obra dramàtica adaptada o dramaticomusical; o una coreografia a partir d'una composició musical nova o preexistent, ens hauràs de facilitar, a més, documentació addicional . No deixis de consultar-la a l'apartat del nostre web "Casos particulars obra dramàtica i/o coreogràfica".

I recorda que sempre pots adreçar-te a l'apartat del nostre web "La SGAE respon" en cas de dubte o consulta.

Registra les teves obres d'editor m​usical

Com a editor musical pots registrar les obres que et corresponen per algun d'aquests quatre tipus de contracte:


Còpia del teu contracte i resum

En qualsevol cas, hauràs de presentar al nostre Servei de Documentació (juntament amb la resta d'impresos necessaris per al Registre d'obra) la còpia del contracte que hagis subscrit i el resum . Te'n pots descarregar el PDF a continuació:


Registre de les obres dels contractes declarats

Si les registres en PAPER:

A més de la informació anterior, ens has de proporcionar l'imprès de declaració de registre per cada una de les obres del contracte que declares i que et facilitem a continuació:

Si no tens l'Acrobat Reader, descarrega'l de franc clicant aquí

* Tota aquesta documentació l'has d'enviar per correu postal a

Documentació Obres: C/ Fernando VI, 4 - 28004 Madrid.

RECORDA:

El percentatge màxim que els creadors poden cedir-te com a editor musical no superarà el 50% de la seva participació en l'obra.

Si la registres per MITJANS ELECTRÒNICS:

Si prefereixes registrar les teves obres de forma electrònica, només has d'adreçar-te al nostre Servei de Documentació perquè t'informin del procediment que cal seguir.

I no oblidis que per a declarar els cue-sheets de les obres audiovisuals pots utilitzar el SISTEMA DE CAPÇALERES.

Aquesta eina permet ser més àgil a l'hora de sol·licitar i enviar cue sheets entre els editors i la nostra entitat. Consisteix en una base de dades que recull les dades generals d'obres audiovisuals en què els Editors SGAE tenen alguna participació (és a dir, aquelles que inclouen alguna obra musical del seu control).

Quan una obra genera drets i no es troba documentada a la nostra societat, l'Àrea d'Audiovisuals consulta la base de dades de capçaleres i, si localitza l'audiovisual per al qual necessita documentació en aquesta base de dades, sol•licita a l'editor que ha enviat la informació el cue sheet de l'obra (és a dir, el seu programa musical). D'aquesta manera, rebem el cue sheet amb prou temps per documentar-lo i que els drets generats siguin abonats en el repartiment en curs.

Pots sol·licitar ser un usuari d'aquest Sistema de Capçaleres clicant aquí.

I recorda que sempre pots adreçar-te a l'apartat del nostre web "La SGAE respon" en cas de dubte o consulta.

CALENDARIS
Així repartim els teus drets

Consulta els calendaris sobre els abonaments de liquidacions, tancament de reclamacions i final de tramitació de documentació per a repartiments

 • 1

  Repartiment
  Consulta les dates d'abonament de les liquidacions de drets durant l'any 2022

  Descarrega el calendari

 • 2

  Reclamacions
  Consulta la data de tancament de presentació de reclamacions durant l'any 2022

  Descarrega el calendari

 • 3

  Documentació
  Consulta les dates de tancament de tramitació de la documentació per a tots els repartiments indicats

  Descarrega el calendari

ACORDS DE RECIPROCITAT
Gestió internacional

La SGAE té subscrits més de 200 acords de reciprocitat amb altres societats d'autors estrangeres, i així es garanteix que tinguis les teves obres protegides en molts països. La nostra societat es compromet a defensar en l’àmbit estatal els interessos dels autors i editors adherits a aquestes altres entitats i, al seu torn, aquestes fan el mateix als països respectius amb els nostres associats. Per això, si et trobes fora del teu país d'origen o la teva obra és utilitzada a l'estranger, no t’has de preocupar per res. Nosaltres ens ocupem que rebis tota l’atenció que et mereixes i que percebis el que només a tu et correspon com a legítim creador.

SERVEIS A SOCIS
Avantatges, assessorament, ajudes...

La SGAE, a més de la gestió col·lectiva dels drets d’autor, ofereix una sèrie de serveis i avantatges als socis, que n’afavoreixen el benestar

Assessorament jurídic – t’ajudarem a entendre els teus drets d’autor per al’efectivitat de la propietat intel·lectual sobre la teva obra, ja sigui en l’àmbit musical, audiovisual com escènic, en utilitzacions tradicionals o en les noves formes d’explotació digital

Suport econòmic – aconsegueix fons per als teus projectes i importants beneficis socials

Benestar del soci – generem espais de desenvolupament solidari, creatiu i cultural, això com atenció social al soci

Desenvolupament del moviment associatiu – hem posat en marxa un nou concepte, Espai per al Desenvolupament Associatiu (EDA), que s’està implantant en el conjunt de les diferents seus territorials

Club Autor – amb atractives ofertes per als socis

Mutualitat d’Autors i Editors – té com a objectiu afavorir plans d’estalvi i plans de previsió assegurats adaptats a les necessitats dels autors i editors membres de la SGAE seguint criteris de màxima seguretat i rendibilitat

DUBTES SOBRE ELS SOCIS
Preguntes freqüents